Adevăruri sau legende despre curele de slăbire

fata mancand

Despre curele de slăbire se spun câte-n lună și în stele. Dar oare câte sunt adevărate și câte vorbe goale?

Unele cure de slăbire se bazează pe studii științifice, altele nu, dar garantează pierderea rapidă a câtorva zeci de kilograme, așa că nu mai contează dacă sunt și sănătoase. Dietele drastice, care privează organismul de nutrienți, pot avea urmări grave asupra sănătății, ducând uneori la boli cronice. Iată câteva dintre miturile despre slăbit și cât sunt ele de adevărate sau nu.

Mitul 1: Cu cât consumi mai puține calorii, cu atât slăbești mai repede. – Adevărat

Vei slăbi doar în primele zile, până când organismul tău va înțelege că nu primește mai multă hrană de atât, iar atunci va folosi toate resursele, încetinind metabolismul. Pe lângă faptul că nu vei obține rezultate spectaculoase, îți vei lipsi organismul de substanțe nutritive esențiale, ceea ce poate duce la îmbolnăviri grave.

Mitul 2: Nu mânca după ora 19. – Complet greșit!

Nu există o anumită oră la care trebuie luată cina, organismul va stoca surplusul de calorii indiferent de ora la care ai mâncat. Este sănătos să iei ultima masă din zi cu trei ore înainte de culcare, pentru a da posibilitatea organismului să digere. Altfel, vei avea și un somn neliniștit.

Mitul 3: Limitează-te la trei mese, fără gustări. – Adevărat

Dietele echilibrate includ, între mesele principale, gustări ușoare. Mâncatul din trei în trei ore este chiar sănătos, menține metabolismul activ și nivelul glicemiei la valori normale. Evită alimentele care sunt „bombe calorice” și mănâncă porții cât mai mici.

Mitul 4: Grăsimile îngrașă, deci trebuie scoase din alimentație. – Adevărat

Nu toate grăsimile din alimente sunt rele. Organismul are nevoie de lipide, așa că tot ce trebuie să faci este să-i oferi grăsimi „bune”, care se găsesc în pește, nuci, migdale, măsline, uleiul de măsline.

Mitul 5: Eliminarea unui grup de alimente ajută la slăbit. – Complet greșit!

Toate grupele de alimente au un rol în organism. De exemplu, lipsa carbohidraților (cartofi, paste) provoacă oboseală cronică, nervozitate și afectează memoria. Limitează făinoasele, dar nu le elimina complet. Pe zi, poți consuma două felii de pâine neagră.

Sursa: Click pentru femei

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *