Curățarea și purificarea organismului cu fructe pe care le ai la îndemână. Trio de cireșe, căpșune și struguri
Căpșunele și strugurii se folosesc de mult timp pentru curățarea și purificarea organismului, iar cireșele sunt bogate în vitamina C. Acest trio de fructe savuroase conține fructoză din belșug și nu necesită nici un îndulcitor. Pentru a te răsfăța puțin, poți adăuga câțiva stropi din lichiorul tău preferat de portocale (cu toate că astfel se mai estompează din proprietățile curative).
Ingrediente necesare (pentru 2 pahare mari):
200 g căpșune
250 g struguri roșii
150 g cireșe roșii, fără sâmburi
cuburi de gheață
Mod de preparare:
Taie câteva căpșune și struguri în jumătate, pentru decorat, și păstrează și câteva cireșe care arată perfect. Taie bucăți căpșunelele mai mari, apoi stoarce-le împreună cu cireșele și cu strugurii.
Sucul obținut se toarnă în pahare peste cuburile de gheață și se ornează cu fructele rămase. Se servește imediat. Pentru un ornament de efect, poți să străpungi o jumătate de căpșună cu un bețișor sau să atârni pe el o cireașă, de codiță.
Sfatul bucătarului:
Trebuie să profităm și să ne bucurăm de cireșe cât țin, iar acest amestec revigorant de fructe dulci și roșii este soluția perfectă.
Sursa: Revista Sucuri din fructe, Suzannah Olivier
Sursa foto: secretelebucatarieinoastre.com