Ai dermatită și nu știi cum să scapi de ea? Remedii naturale care înving eczema

dermatita

Oricine a avut vreodată o eczemă știe cât de supărătoare sunt simptomele acesteia, în special mâncărimile. Există, însă, ac și de cojocul lor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente naturale.

Eczema, cunoscută și sub numele de dermatită, este o boală de piele de origine alergică sau infecțioasă, ce poate îmbrăca formă acută sau cronică. Afecțiunea se manifestă de obicei prin apariția de zone roșii și inflamate, vezicule mici, mâncărimi intense, piele uscată, care se descuamează, cruste. Boala poate apărea la orice vârstă și pe orice parte a corpului. Nu este contagioasă.

Cauze necunoscute

Nu se știe exact din ce cauză apare eczema, dar se știe că unii factori o pot declanșa: anxietatea, conflictele, stresul, căldura, umiditatea, contactul cu unele substanțe alergene (bijuterii din nichel, cosmetice, praf, mucegai, acarieni, fum de țigară, fibre sintetice, unele plante etc.), sensibilitatea la unele alimente (ouă, citrice, nuci, aditivi și conservanți alimentari etc.). S-a constatat că cele mai multe dintre persoanele afectate de această boală au rude apropiate care suferă de eczemă, astm sau alergie la polen.

Remedii naturale

Simptomele eczemei pot fi extrem de neplăcute, mai ales mâncărimile. Tratamentele alopate, bazate în general pe corticoizi, antihistaminice și imunosupresoare, pe lângă faptul că sunt costisitoare, au numeroase efecte secundare negative și nu pot fi folosite vreme îndelungată. Poți însă încerca oricând remediile naturale, care, deși acționează blând, pot da rezultate foarte bune. Iată câteva dintre ele:

Mușețelul calmează mâncărimile. Pune 30 g flori de mușețel uscate într-un vas și toarnă un litru de apă rece. Lasă să fiarbă 10 minute, apoi ia vasul de pe foc. După răcire, strecoară. Înmoaie o compresă de tifon în infuzie și aplic-o pe zona afectată, lăsând-o să acționeze 20 de minute, după care schimbă compresa cu una proaspătă. Repetă de mai multe ori pe zi, până la dispariția simptomelor.

Cataplasme cu morcovi. Răzuiește pe răzătoarea fină un morcov mare și întinde pasta obținută pe o pânză curată. În fiecare seară, înainte de culcare, pune cataplasma pe zona afectată și menține-o toată noaptea. Repetă procedeul în fiecare seară, până la vindecare.

Bicarbonat de sodiu. Dizolvă o linguriță de bicarbonat de sodiu în puțină apă rece. Înmoaie o compresă de tifon în această soluție și aplic-o direct pe zona de piele afectată. Lasă să acționeze cel puțin 20 de minute. Poți folosi bicarbonatul și pentru baie: toarnă o jumătate de ceașcă de bicarbonat în apa caldă din cadă și stai 15-20 de minute.

Usturoi. Este un excelent calmant al mâncărimilor. Seara, fierbe doi căței de usturoi în 500 ml apă, timp de 15 minute. Înmoaie în apa caldă o compresă și aplic-o pe zona afectată. Fixează cu un leucoplast și lasă să acționeze toată noaptea. Repetă de 1-2 ori pe săptămână. În câteva săptămâni, eczema va începe să dispară. Atenție, însă, mirosul poate fi puternic!

Sursa: Revista Sănătatea de azi

Sursa foto: larevista.ro

loading...

You may also like...

1 Response

  1. Iulia Diana spune:

    Fetita mea, Cristina, de 4 anisori a avut o dermatita de care nu mai stiam cum sa scapam, pana cand nasa ei i-a facut cadou o crema ce este folosita ca remediu pentru dermatite si psoriazis de la pure potions. Si e minunata crema. Chiar functioneaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *