Vrei să ai o zi bună? Iată ce trebuie să faci!

o-zi-buna

Un vechi proverb spune că „Ziua buna se cunoaște de dimineață”. În cazul tău cum este? Pentru o zi bună din punct de vedere al sănătății trebuie să ai grijă să faci următoarele șapte lucruri.

Cât de mult ai dormit în noaptea trecută?

Somnul este foarte important pentru a menține un organism sănătos și pentru a avea suficientă energie pentru a face față tuturor sarcinilor importante de peste zi, te sfatuiește International Business Times. Încearcă să dormi opt ore pe noapte pentru a face față stresului și sarcinilor de peste zi.

Mai multe studii au arătat ca un mic dejun sănatos ajută metabolismul.

Cea mai buna alegere este un complex de carbohidrați și proteine. Ouăle și șunculița reprezintă o alegere gustoasă, însa plină de grăsimi, așa că mai bine te îndrepți spre cereale cu lapte sau iaurt și fructe.

Unde îți este sticla de apă?

O cantitate bună de apă consumată pe timpul zilei ajută organismul să se hidrateze și îl ajută să piardă în greutate. De multe ori, ești tentat să consumi diferite alimente atunci cand iți este sete. Pentru a evita situațiile în care confunzi setea cu foamea, ține mereu la îndemână o sticlă de apă. Dacă nu îți surâde ideea de bea încontinuu apa simplă, adaugă puțină lămâie.

Nu pleca de acasă fără un pachet pentru a lua prânzul la muncă

Prânzul este foarte important, însă mâncărurile de tip fast-food sunt o alegere greșită. Durează câteva minute să iți pregătești o salată. Dacă vei face această opțiune, vei avea un zâmbet de satisfacție atunci când vei consuma alimente sănătoase la prânz.

Chiar dacă este o zi de muncă, activitatea fizică nu trebuie neglijată.

În loc să te urci în mașină, optează pentru mersul pe jos, dacă slujba este aproape de casă, iar dacă sediul firmei este mai departe, mergi cu bicicleta. De asemenea, dacă ești în pantofi sport, în pauza de prânz poți face o mică plimbare pe scări.

Ce gustări iei între mese?

Alege pentru aceste mici gustări alimente care îți fac bine, nu rău. Fructele proaspete sunt o variantă sănătoasă de alimente bune pentru o gustare.

Fii optimist

Având o atitudine pozitivă vei face o alegere sănătoasă pentru organismul tău. Nu lăsa sarcinile zilnice să îți răpească zâmbetul, continuă să ai o atitudine optimistă în ciuda stresului și a proiectelor care îți dau mari bătăi de cap.

Sursa: Ziare.com

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *