Miturile legate de slăbit, desființate de specialiști

mituri-despre-slabit

Ai vrut să scapi de câteva kilograme, ai căutat o mulțime de diete, sfaturi, dar nu știai ce să alegi,

Iată șase reguli pe care le poți uita, fără să te simți vinovată:

1. Dacă mănânci grăsimi, te vei îngrășa

Este normal să te îngrași dacă ai o alimentație bogată în alimente nesănătoase, cu multe grăsimi saturate, însă trebuie să înveți ce iți face bine și ce iți poate dăuna. Mai multe studii au demonstrat că persoanele care au o dietă slabă in grăsimi ard mai greu caloriile, deoarece metabolismul lor încetinește, așadar chiar dacă renunți la ele complet, nu vei slăbi.

Tot ce trebuie să faci este să alegi alimentele care au grăsimi sănătoase, de exemplu pește (bogat in omega-3), avocado, ulei de măsline și nuci.

2. Număratul caloriilor

De-a lungul anilor s-a stabilit că jumătate de kilogram ar însemna aproximativ 3,500 de calorii, așa că unii oameni se gândesc că, dacă mănâncă cu 500 de calorii mai puțin în fiecare zi, vor reuși să slăbească. Adevărul este că da, vei slăbi, însă gândește-te la felul în care împarți caloriile. Dacă o să mănânci 500 de calorii în forma unor alimente sănătoase, de exemplu legume și pește, te vei simți și vei arăta complet diferit față de cum ai arăta dacă ai consuma același număr de calorii sub forma unor preparate fast-food.

Cu alte cuvinte, nu numărul caloriilor conteaza, ci alimentele în sine.

3. Dacă mănânci târziu, te îngrași

Există o mulțime de reguli de slăbit care pun accentul pe ora la care vei mânca. Ideal ar fi să mănânci în fiecare zi la aceeași oră, însă nu neapărat pentru a slăbi, ci pentru a-ți regla metabolismul, acesta influențând și posibilele afecțiuni pe care le poți avea. Știm desigur că zilele petrecute la birou pot fi foarte aglomerate, așadar nu mereu vei apuca să mănânci la ora 13.

Totodată, exista o regulă pe care cu siguranță ar trebui să o ignori, și anume mâncatul până la ora 18-19. Corpul tău trebuie să digere toate alimentele, iar pentru a face acest lucru are nevoie de câteva ore. Dacă te culci la ora 21, da, după ora 18 nu ar trebui să mai mănânci, însă dacă mereu adormi după miezul nopții, atunci poți mânca o gustare chiar și la 21.

4. Poți oricând să elimini caloriile prin sport

Un regim alimentar nesănătos nu poate fi eliminat prin sport. Oricât de mult timp petreci la sala de fitness, dacă nu vei avea o alimentație potrivită, nu vei ajunge la forma corpului la care visezi. Practic, dacă după sală alegi să mănânci chipsuri sau să bei o cafea cu multă frișcă, tot efortul tău a fost în zadar.

5. Te ingrași din cauza carbohidraților

Cei care propun tot felul de diete probabil iubesc să elimine câteva alimente din regim. Este adevărat că un consum exagerat de carbohidrați duce la îngrășare, însă nu trebuie sa renunți complet la ei. Aceștia asigură energia de care organismul tău are nevoie, așadar este posibil să te simți mai obosită sau fara vlagă, dacă vei renunța la ei. Pentru a nu te îngrășa trebuie să mănânci echilibrat, fibrele și carbohidratii nu trebuie să îți lipsească din farfurie.

6. Trebuie să slăbești ușor

Intotdeauna va fi recomandat să slăbesti treptat, insă dacă îți vei schimba brusc stilul de viață, vei observa și o scădere bruscă în greutate. Acest lucru este perfect normal, deoarece corpul tău va simți un șoc. Ai grijă ca după perioada de asimilare să nu îți schimbi din nou alimentația, altfel vei risca să te ingrași la loc.

Sursa: elle.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *