Secretele alimentației care te ajută să te menții tânăr sau Dieta de întinerire

victorias-secret-is-getting-out-of-the-swimsuit-b-2-27168-1463154143-2_dblbig

I se mai spune Dieta de intinerire si este bazata cunoasterea acestor 6 secrete de alimentatie care intineresc corpul cu 10 ani. Un sistem digestiv care functioneaza bine este esential procesului de anti-imbatranire. Insa atunci cand intestinele devin lente, organismul nu absoarbe nutrientii indeajuns de eficient, astfel incat pielea, parul, unghiile, muschii si oasele devin subnutrite; atunci veti incepe sa va simtiti in varsta

Totul porneste de la materialul pe care il acorzi pentru hrana corpului tau

Un sistem digestiv care functioneaza bine este esential procesului de anti-imbatranire. Insa atunci cand intestinele devin lente, organismul nu absoarbe nutrientii indeajuns de eficient, astfel incat pielea, parul, unghiile, muschii si oasele devin subnutrite; atunci veti incepe sa va simtiti in varsta.

1. Candida, un pericol ascuns

Ciupercile, cum ar fi Candida, se dezvolta in exces, provocand efecte secundare toxice, cum ar fi dureri de cap, pete, oboseala cronica, depresie, energie redusa si colesterolul ridicat. In jurul valorii de 70 la suta din sistemul imunitar este situat in intestin, prin urmare, daca acesta e lent, imunitatea poate fi compromisa.

Exista, de asemenea, o legatura intre intestine si starea de spirit: sistemul digestiv contine mai multi neuroni decat maduva spinarii si neurotransmitatori mai multi decat creierul. De fapt, 90 la suta din serotonina care ne influenteaza starea de spirit este creata in intestin, astfel incat asa numita „incetinirea eliminatoare” influenteaza starea de spirit si bunastarea emotionala, de asemenea.

Cel mai bun detoxifiant: sfecla rosie, vitamina dvs. zilnica care sfideaza varsta. La pachet cu acidul folic, fierul, fibrele, calciul, magneziul, fosforul manganul, potasiul, vitaminele A, B si C, contine, de asemenea, extrem de eficientul pigment rosu, puternic antioxidant si anti-inflamator.

Testul carbunelui

Pentru a va verifica timpul de tranzit intestinal, luati 5g-10g carbune (disponibil de la magazinele naturiste) cu doua ore inainte de masa si cu cinci ore inainte de culcare. Momentul perfect pentru ca scaunul dumneavoastra sa devina negru este 12-24 de ore. Un timp mai lung de 12-24 ore inseamna ca toxinele au un timp mai lung pentru a se acumula. Un timp mai scurt inseamna ca substantele nutritive nu sunt absorbite in mod corespunzator.

 2. Inflamatiile si imbatranirea

Inflamatia – Cel mai bun anti-inflamator: turmericul

Inflamatia este reactia rapida a corpului nostru la prejudiciu, alergii si infectii – de indata ce o aschie strapunge pielea, raspunsul corpului este inflamatia, pentru a ne proteja. Pe masura ce imbatranim insa, acest raspuns poate deveni mai puternic pe masura trecerii timpului, lasand celulele imunitare active sa circule in organism. Oamenii de stiinta au inventat cuvantul „inflammaging”,pentru a descrie aceast nivel de inflamatie cronica scazut, si poate sa ia un tribut greu pe corp, care ulterior cauzeaza infectii, alergii si pierderea calitatii pielii.

turmericSistemul imunitar incepe in intestin, asa ca, daca acestea sunt inflamate (semnele sunt: gaze, balonare, scaune moi, sensibilitate) imunitatea ta este compromisa. Feriti-va de alimentele care produc balonare, sau fac ca ochii sau nasul sa curga. Acestea sunt raspunsurile corpului la inflamatie. Alimentele clasice inflamatorii sunt carnea rosie, zaharul, faina alba si unele produse lactate. Optati in locul acestora pentru produsele alimentare care contin  antioxidanti (polifenoli), inclusiv curcumina (ingredientul activ din turmeric) si acizi omega 3 grasi.

Consumati o lingurita de turmeric uscat sau o bucata de radacina proaspata de dimensiunile unui deget in fiecare zi in sucuri, sau in omleta, se poate amesteca in cartofi prajiti sau orez. Fiti atenti, deoarece poate pata mainile si hainele.

3. Scaderea nivelului de estrogen

Unele femei observa prima dureri articulara si alte simptome inflamatorii in timpul menopauzei, atunci cand nivelul de estrogen scade. O dieta bogata in estrogeni din plante (fasole, seminte, verdeturi, cereale integrale), ajuta la diminuarea inflamatiei in mod natural.

4. Oxidarea celulelor

sfat: Cel mai bun antioxidant: fasolea rosie

Fiecare celula din organism are nevoie de oxigen, insa acesta este extrem de reactiv si mereu in cautarea de a se combina cu alte molecule. Atunci cand o face, da nastere atomilor instabili numiti radicali liberi, care la randul lor fura apoi electronii din alti atomi. Acest proces poate duce la stresul oxidativ, care, daca este prelungit poate deteriora structura celulara, sau chiar ADN-ul.

Corpurile noastre au dezvoltat mai multe moduri de a gestiona stresul oxidativ, dar atunci cand suntem expusi la niveluri ridicate de toxine externe, cum ar fi alcoolul, stresul, lumina UV si substantele chimice in alimente si produse de curatat, sarcina de prelucrare se ingreuneaza si potential creste numarul de radicali liberi. O dieta de alimente colorate, cum ar fi legume cu frunze verzi, fructe si legume portocalii, fructe de padure violete, precum si ceaiul verde, pot ajuta deoarece contin niveluri ridicate de antioxidanti, care elibereaza un electron in interactiunea cu radicalii liberi, astfel ca celelalte celule nu vor fi afectate.

Consumati boabe de fasole, pinto, aduki sau fasole rosie mica. Pielitele lor sunt bogate in flavonoizi, cum ar fi antociani si alti compusi, care impreuna impacheteaza un pumn mare de antioxidanti care reduce, incetineste si elimina inflamatia.

5. Dezechilibrul hormonal si cel mai bun hormon de balanta

Cand sunteti in dezechilibru hormonal, corpul dvs. este ca pe un roller coaster. Incepeti sa castigati in greutate, pielea dvs. incepe sa se rideze, dormiti prost si incepeti sa va simtiti stresati. Hormonii se contrabalanseaza reciproc in moduri complexe, astfel incat pe termen lung, supra sau sub-productia unui hormon specific – de multe ori cauzata de dieta sau de stres – poate provoca o reactie exagerata a hormonilor.

De exemplu, un dezechilibru de hormoni de stres poate cauza riduri, un eventual castig de grasime abdominala, perturbarea somnului, anxietate, modificari ale dispozitiei, alergii, dureri de cap, sensibilitate la infectii, slabiciune musculara si pierderea libidoului.

Dezechilibrul de hormoni tiroidieni – Acest lucru poate cauza oboseala pielii, palpitatii ale inimii, maini si picioare reci, subtierea parului, unghii fragile, cresterea in greutate / retentie, tulburari ale ciclului menstrual si pierderea libidoului.

Prea multa insulina – Acest lucru poate cauza celulita, piele atarnata, grasime abdominala, crestere in greutate rapida, oboseala, memorie slaba, pofta de carbohidrati, somn perturbat, grasimi crescute in sange si de diabet zaharat.

Dieta va poate ajuta sa stabilizati hormonii, care va duce la scaderea nivelului de stres, cu mancare buna si somn, care va imbunatati, de asemenea si starea de spirit.

Alimente care contin hormoni de balanta: seminte de dovleac, sparanghel, cereale nerafinate intregi (orez brun, quinoa, orz, ovaz), nuci (nuci de Brazilia in special), stridii, lemn dulce (cu conditia sa nu suferiti de tensiune arteriala ridicata).

Sfat: Cel mai bun hormon de balanta: usturoiul

usturoiAcesta contine vitamina B6 care ajuta in productia de serotonina si corecteaza nivelurile ridicate de cortizol – o cauza frecventa a starii cunoscute sub numele de „noapte de veghe”. Usturoiul este o sursa de fitoestrogeni, care imita actiunea de estrogen si astfel poate ajuta femeile in perioada de premenopauza si menopauza. De asemenea, ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange. Scopul dvs.: un catel pe zi.

Testosteronul femeii scade in timpul menopauzei, conducand la mai putina activitate musculara si la mai multe grasimi in jurul mijlocului. Mancati multa varza si broccoli – alimente care contin niveluri mari de testosteron.

6. Acidificarea corpului si cel mai si cel mai eficient alcalinizant

Fiecare celula din organism functioneaza cel mai bine atunci cand fluidul din interiorul este usor alcalin. Dar atunci cand mancam prea multe alimente producatoare de acid, cum ar fi carnea, cafeaua, branza, cerealele, bauturile si gustarile dulci, rezultate pe termen lung in suprasarcina de acid – acidificarea – ne face sensibili la procesele de imbatranire.

Pentru a neutraliza excesul de acid, organismul redirectioneaza calciu (care este alcalin) si magneziu din oase, slabindu-le astfel si facandu-le expuse la osteoporoza. Iodul este luat din tesuturile moi, care afecteaza negativ tiroida, ducand la oboseala si depresie, stari mentale de „ceata”, crestere in greutate si diabet zaharat.

Aciditatea cronica poate incuraja, de asemenea, acizii grasi sa adere cu sarcina negativ la o sarcina pozitiva ramanand astfel pe peretii arterelor, ceea ce duce la riscul de diabet si boli de inima. Functia enzimei pot slabi, creand riscuri de tulburari digestive si intolerante alimentare.

Exista o mare diferenta intre alimentele acide si care alimente care formeaza acizi. De exemplu, fructele citrice sunt acide, dar au un efect alcalinizant asupra organismului. Puteti inversa aciditatea prin evitarea produselor alimentare care formeaza acizi, si sa optati pentru o dieta alcalina – fructe, legume si leguminoase (cum ar fi lintea).

Sfat: Cel mai bun alcalinizant: lamaia

lamaieCel mai bun alcalinizant: lamaia – Pentru un inceput alcalinizeaza puternic la suc de lamaie de zi bea in apa calda.Va avea un efect de purificare a ficatului de produsele acestuia. Folositi un pai, astfel acidul nu va afecta smaltul dintilor.

Cand mancati o masa bogata in produse alimentare care formeaza acid, puteti echilibra mai tarziu cu un pahar mare de suc verde. incercati un amestec de telina, spanac, salata verde, varza, patrunjel, lamaie si ghimbir proaspat. Va stimula alcalinitatea in organismul dumneavoastra.

Articol relatat de portalul desprecopii.com

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *