Consumă zilnic un ceai de ghimbir. Proprietățile sale digestive te ajută după excesele culinare. Vezi și alte beneficii ale ceaiului de ghimbir

ceai ghimbir

Ceaiul de ghimbir este un remediu utilizat de mii de ani în medicina ayurvedică şi are efecte excelente în combaterea indigestiei, a migrenelor şi a răcelilor de sezon, fiind folosit pentru a combate infecţiile respiratorii, bronşita, tusea, crampele menstruale, artrita și durerile musculare.

Este indicată prepararea ceaiului din  rădăcina proaspătă de ghimbir. Ceaiul se prepară dintr-o bucată de rădăcină (circa 5 cm), spălată bine sub jet de apă rece, apoi dată prin răzătoare. Se pune la fiert un litru de apă şi când fierbe apa se adaugă ghimbirul răzuit. Se lasă la fiert timp de un minut, se stinge focul şi se lasă acoperit 30 de minute, după care se strecoară şi se consumă îndulcit cu miere, cu adaos de suc de lămâie sau cu mentă. Preparatul are un gust iute, extrem de plăcut.

Beneficiile ceaiului de ghimbir: 

Combate disconfortul digestiv prin îmbunătăţirea absorbţiei de substanţe benefice din alimente şi prevenirea supraalimentaţiei.

Reduce nivelul de stres responsabil cu apariţia senzaţiei de rău de mişcare;

Întăreşte sistemul imunitar datorită cantităţii mari de antioxidanţi, care reduc riscul de infecţii sau afecţiuni;

Te ajută să scapi de stres având un excelent efect energizant;

Previne formarea cheagurilor şi ajută la transportul oxigenului şi a substanţelor nutritive către toate organele vitale din corp;

Este eficient în tratarea răcelilor datorită faptului că decongestionează căile nazale superioare, umezeşte mucoasa gâtului, ajutând astfel la ameliorarea tusei, favorizând expectoraţia;

Tratează migrenele,  osteoartrita, durerile de spate și crampele musculare.

Sursa foto: delly.garbo.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *