Ce trebuie să știi despre dureri. Șapte dureri pe care să nu le ignori

dureri abdomen

Să fie o durere inofensivă sau este cazul să te îngrijorezi? Iată care sunt tipurile de durere care necesită atenție medicală promptă.

Dureri lombare și între omoplați

Cel mai frecvent, aceste dureri semnalează probleme ale oaselor și ale articulațiilor, o hernie de disc, o artrită sau o spondiloză. Și tot ele pot anunța disecția aortei, care poate apărea ca o durere supărătoare sau ca o durere bruscă între omoplați.

Durere abdominală severă

Majoritatea cazurilor de durere abdominală reprezintă urgențe. Durerea severă poate fi dată de apendicită, de afecțiuni ale vezicii biliare sau ale pancreasului, de ulcer gastric sau de ocluzie intestinală. Indiferent de cauza durerii, este necesar consultul medical de urgență.

Dureri ale gambei

Unul dintre pericolele mai puțin cunoscute este tromboza venoasă profundă, un cheag de sânge care se formează la nivelul venelor profunde ale gambei. Aceasta afectează un procent destul de mare de femei și le poate amenința chiar viața. Riscul constă în desprinderea cheagului, care poate determina blocarea unei artere pulmonare. Se recomandă un consult medical de urgență.

Durere foarte puternică de cap

În cazul în care nu știi cu certitudine cauza durerii, mergi de urgență la medic. Poate fi o cefalee cauzată de sinuzită. Totodată, durerea poate fi cauzată de o hemoragie cerebrală sau de o tumoare cerebrală. De asemenea, poate fi un semn clasic de anevrism.

Durere sau disconfort toracic

Durerile toracice pot fi provocate de pneumonie sau de infarct miocardic. Dar trebuie să știi că, de cele mai multe ori, afecțiunile cardiace nu sunt însoțite de durere, ci de un mic disconfort. Recomandarea cardiologilor este ca pacientul să se prezinte la medic pentru diagnostic.

Arsuri la nivelul picioarelor

Pentru cei care nu știu că au diabet, neuropatia periferică poate fi un prim semn de boală. Ea se traduce printr-o senzație de arsură sau prin înțepături la nivelul picioarelor, care pot semnala o afectare a nervilor. O analiză simplă de sânge, glicemia, te ajută să afli ce cauză au arsurile.

Dureri vagi, combinate și neexplicate medical

Simptomele variate, dureroase, sunt frecvente în depresie. Pacienții se plâng de dureri de cap, dureri abdominale, dureri ale membrelor sau de o combinație a acestora. Se recomandă un consult medical dacă pacientul își pierde interesul pentru activitățile care înainte îi făceau plăcere, nu este capabil să lucreze sau să gândească eficient.

Sursa: Click pentru femei

Sursa foto: perfecte.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *