Trei lucruri de la care să te abții pentru o viață mai bună

aripioare

Trăim într-o lume în care este din ce în ce mai greu să filtrezi informațiile de calitate de zgomotul de fundal, realitatea de mit sau părerile proprii de cele populare. Atunci când nu mai ai timp să te gândești la ce vrei tu cu adevărat, este aproape imposibil să te simți fericit și sănătos.

Cel puțin o dată pe zi, este important să încetinești ritmul și să faci ceva ce îți place. Dacă în puținul timp liber rămâi blocat în fața televizorului sau verifici notificările de pe telefon, tu când îți mai încarci bateriile? Adesea, este important să te abții de la lucruri nocive pentru a avea o viață cu adevărat mai bună!

1. Închide televizorul!

Probabil că unul dintre cele mai comode lucruri din lume, în special seara, este să îți pui o farfurie cu mâncare (de preferat cu multe calorii, dar asta contează cel mai puțin) și să te uiți la televizor. Dar dacă petreci foarte mult timp în fața televizorului uitându-te la reality show-uri cu investigații criminale sau emisiuni de cancan, acestea devin realitatea ta, încep să îți definească viața. Câteva zile pe săptămână, abține-te complet de la a te uita la televizor și vezi ce altceva ți-ar plăcea să faci în acel timp.

Încearcă să citești, să meditezi, să scrii, să faci sport, să te joci cu copiii/prietenii/cățelul – iar în toate zilele săptămânii, abține-te să mănânci în fața televizorului, pentru că astfel porțiile devin imposibil de controlat!

2. Ia o pauză de la rețelele de socializare

Cocktail exploziv de opinii, autopromovare, selfie-uri și adesea agresivitate, rețelele sociale îți pot oferi ce-i mai bun, dar și ce-i mai rău din specia umană. Rețelele sociale sunt instrumente grozave pentru a ține legătura cu familia și prietenii sau pentru a afla idei noi, păreri interesante sau doar a te distra urmărind filmulețe cu pisici. Dar ține minte că nu tot ceea ce vezi pe Facebook, de exemplu, este real. Cel puțin o dată pe săptămână, abține-te să intri pe orice rețea socială și investește timp în cultivarea unei conexiuni reale, palpabile, cu alte persoane.

3. Abține-te de la mâncare

Noi, românii, asociem postul cu o practică religioasă, dar nu este întotdeauna cazul. Studii recente au demonstrat faptul că organismul are nevoie de o pauză pentru a se reface, iar postul este o metodă excelentă nu doar de a slăbi, ci și de a-ți echilibra corpul. Postul oprește traficul infernal al indicelui glicemic, dar te ajută și să-ți pui ordine în gânduri.

O zi de post cu efecte benefice asupra sănătății înseamnă 24 de ore în care consumi doar lichide – fără zahăr sau sucuri de fructe. Ideea e să iei o pauză, nu să-ți alimentezi continuu nivelul de zahăr. Persoanele cu probleme de sănătate ar trebui să întrebe medicul înainte de a face orice fel de modificare în dieta lor. În rest, această metodă de a slăbi și de a te detoxifia este recomandată oricărui adult sănătos!

Sursa: Revista Slab sau Gras

Sursa foto: 220.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *