Leacuri-minune împotriva bolilor de vară

femeie-la-plaja

Afecțiunile care apar sau se agravează din cauza caniculei nu trebuie neglijate. De aceea, specialiștii recomandă să ne protejăm în primul rând de infecții, respectând regulile generale de igienă, și să apelăm la puterea vindecătoare a plantelor.

Nalba înlătură infecțiile vaginale

Înotul în ștranduri sau în piscine și, uneori, condițiile speciale ale vacanței pot fi cauza unor infecții vaginale. Tratamentul lor se face, înainte de toate, local, cu ovule, la prescripția unui medic ginecolog. În plus, spălăturile cu ajutorul irigatorului ajută la vindecarea candidozelor și a trichomoniazelor. Pentru acestea, se pot folosi infuziile de nalbă, gălbenele, crețișoară, nuc sau coada-șoricelului.

Cartoful crud, leac pentru leșin

Efortul fizic excesiv și pierderea unor mari cantități de apă prin transpirație  pot epuiza organismul. Astfel, apare senzația de slăbiciune și de pierdere trecătoare a cunoștinței. Compresele reci cu cartof crud răzuit aplicate pe frunte, încheieturi și pe ceafă, te vor pune pe picioare și-ți vor reda tonusul. Același efect au și compresele cu apă rece și cu oțet de mere.

Catina îndepărtează petele de pe piele

Petele maronii apar nu numai la femeile însărcinate, ele pot fi declanșate și dacă ai stat prea mult la soare. Măștile abrazive din tărâțe, plante uscate sau sâmburi măcinați ajută tenul să se refacă, iar untul de mango și uleiul de cătină oferă protecție solară și îl rehidratează.

Făina de in vindecă iritațiile

Poți combate iritațiile pielii provocate de arșița verii sau de vântul puternic cu ajutorul unei măști revitalizante din făină de in și apă rece. Aceasta se ține pe față timp de 20 de minute și se aplică de două ori pe săptămână. Compoziția acestei măști hrănește și reface țesuturile prin conținutul său bogat de vitamina F.

Argila alină întinderile musculare

Drumețiile lungi și obositoare îți pot provoca întinderi musculare. Pentru calmarea și refacerea mușchilor poți folosi comprese cu 100 de grame de argilă lichidă și patru linguri de oțet de mere, o dată pe zi. Mai mult, compresele cu gheață vor calma inflamațiile. Acestea nu se țin mai mult de 20 de minute.

Varza, remediu rapid în caz de varice

Te dor picioarele, le simți grele și ți se umflă? Nu te îngrijora, soluții există! Frunzele zdrobite de varză aplicate pe zonele cu varice te eliberează de senzația picioarelor grele. Acestea se pun în 2-3 straturi, iar frunzele crude trebuie zdrobite ușor și se țin sub comprese toată noaptea.

Sursa: Revista Click pentru femei

Sursa foto: unica.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *