Beneficiile oferite de uleiul de cocos
– Calitati antifungice – gratie aciziilor grasi cu lant mediu existenti in compozitia sa, uleiul de cocos are proprietati antifungice puternice. In urma cercetarilor s-a demonstrat ca acest tip de ulei poate distruge peste 50 de ciuperci de candida.
– Protectie cardiovasculara – vitaminele continute de uleiul de cocos sunt importante pentru sanatatea cardiovasculara. Specialistii confirma ca uleiul de cocos reduce nivelul colesterolului total, a colesterolului rau, trigliceridelor si lipoproteinelor – toti acesti makeri fiind considerati factori de risc pentru dezvoltarea bolilor cardiovasculare.
– Accelerarea arderii grasimilor – cercetatorii au constatat ca uleiul de nuca de cocos poate avea un rol important in pierderea in greutate. Ca urmare a modului in care sunt absorbite grasimile cu lant mediu acestea sunt mai usor de ars decat alte tipuri de grasimi. Astfel se intensifica procesul arderii grasimilor in ficat si va rezulta o cantitate mai mare de energie. Acest lucru poate contribui la pierderea in greutate.
– Detoxifiere – rezultatul efectului antifungic ar putea fi distrugerea unor specii de fungi din organism. In acest caz, o serie de toxine se pot acumula in sange rezultand inflamatii, iritatii, eruptii cutanate, dureri de cap, indigestie. Acestea sunt simptome comune ale unei reactii de detoxifiere a organismului numit si raspuns Herxheimer. Medicii sugereaza ca in cazul in care apar aceste manifestari sa se scada doza initiala de ulei de cocos, iar apoi acesta sa fie reintrodus treptat.
– Mentinerea sanatatii glandei tiroide – uleiul de cocos poate sustine sanatatea glandei tiroide gratie combinatiei unice de proprietati nutritive si prin faptul ca acesta ajunge direct la ficat, fara a fi nevoie de implicarea hormonilor sau enezimelor in procesul digestiei.
– Rol anti-imbatranire – uleiul de nuca de cocos ajuta la incetinirea efectelor imbatranirilor, intrucat este bogat in antioxidanti.
– Reduce grasimea abdominala – in urma unor studii s-a confirmat ca la femeile care au consumat zilnic 2 linguri de ulei de cocos grasimea abdominala a scazut dupa 12 saptamani.
– Consolidarea rezistentei osoase – ca urmare a compozitie sale, uleiul de cocos ajuta la o mai buna absorbtie a calciului, vitaminei D, dar si a altor minerale esentiale pentru organism.
Citește articolul integral pe sfatulmedicului.ro