Două rețete cu roșii. Rapide, gustoase și… ieftine

rosii umplute cu ou

PASTE CU ROȘII

Ingrediente:

  • o pungă paste
  • 8 roșii cherry
  • o lingură bulion
  • o legătură ceapă verde
  • o lingură ulei
  • 150 g mozzarella
  • busuioc

Mod de preparare:

  1. Pastele se pun la fiert conform indicațiilor de pe pachet.
  2. Între timp, ceapa se călește în ulei, se adaugă roșiile tăiate pe jumătate și imediat bulionul desfăcut cu puțină apă.
  3. Se fierb 10 minute și se pun pastele bine scurse.
  4. Se lasă pe foc 5 minute împreună, se adaugă brânza și busuiocul și se servește.

ROȘII UMPLUTE CU OU

Ingrediente:

  • 4 roșii mari
  • 4 ouă
  • 4 linguri smântână de gătit
  • 250 ml suc de roșii
  • 2 lingurițe ulei
  • ceapă verde pentru servit
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  1. Roșiilor li se taie un căpăcel și apoi se golesc de miez. Se sărează și se piperează.
  2. Într-un vas de cuptor se toarnă sucul de roșii și se așează roșiile.
  3. Se repartizează smântâna și apoi câte un ou în fiecare roșie.
  4. Se așează capacul roșiei, se ung cu ulei și se lasă la cuptor 15 minute. Se aduc la masă cu ceapă verde tocată.

Sursa: Revista „Libertatea pentru femei”

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *