Două rețete cu roșii. Rapide, gustoase și… ieftine
PASTE CU ROȘII
Ingrediente:
- o pungă paste
- 8 roșii cherry
- o lingură bulion
- o legătură ceapă verde
- o lingură ulei
- 150 g mozzarella
- busuioc
Mod de preparare:
- Pastele se pun la fiert conform indicațiilor de pe pachet.
- Între timp, ceapa se călește în ulei, se adaugă roșiile tăiate pe jumătate și imediat bulionul desfăcut cu puțină apă.
- Se fierb 10 minute și se pun pastele bine scurse.
- Se lasă pe foc 5 minute împreună, se adaugă brânza și busuiocul și se servește.
ROȘII UMPLUTE CU OU
Ingrediente:
- 4 roșii mari
- 4 ouă
- 4 linguri smântână de gătit
- 250 ml suc de roșii
- 2 lingurițe ulei
- ceapă verde pentru servit
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Roșiilor li se taie un căpăcel și apoi se golesc de miez. Se sărează și se piperează.
- Într-un vas de cuptor se toarnă sucul de roșii și se așează roșiile.
- Se repartizează smântâna și apoi câte un ou în fiecare roșie.
- Se așează capacul roșiei, se ung cu ulei și se lasă la cuptor 15 minute. Se aduc la masă cu ceapă verde tocată.
Sursa: Revista „Libertatea pentru femei”