Bunătăți de la bunica: Plăcinte cu brânză și mărar

placinta branza

Ingrediente necesare:

pentru aluat :

1 kg faina alba

7 g drojdie uscata

1 lingura zahar

50 g unt

5 linguri ulei

2 galbenusuri

700 ml apa calduta

2 lingurite rase sare

pentru umplutura :

400 g crema de branza sau  cas

2 albusuri

1 legatura marar verde

150 ml ulei pentru lucru

Mod de preparare

Se amesteca faina, drojdia si zaharul intr-un vas de lucru, se adauga apa calduta putin cate putin si se framanta pana se omogenizeaza.
Se acopera vasul , se lasa, la loc cald, sa dospeasca vreo 10-15 minute.
Se topeste untul la foc mic si se adauga peste aluat, putin cate putin, impreuna cu uleiul (5 linguri).
Se adauga  galbenusurile si sarea , se framanta putin si se lasa, din nou, la dospit, o ora.
Se fac din aluat 12 bile, care se vor intinde cu mana , pe o suprafata unsa cu ulei.
Se pregateste umplutura, amestecand crema de branza sau casul dat pe razatoare, cu albusurile batute spuma si cu mararul tocat marunt.
Daca este cazul, se mai adauga putina sare.
Se intinde aluatul de placinta , se pun in mijloc 1- 1 si 1/2 lingura umplutura si se trag marginile aluatului peste umplutura.
Se apasa cu mana pana se obtine placinta de marimea tavii in care se coc placintele.
Se pune o tigaie nonaderenta sa se incalzeasca pe foc potrivit spre mic si se coc placintele pe ambele parti, pana se rumenesc.
Se servesc  ca atare sau unse cu o lingura de smantana deasupra.
loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *