Bunătăți de la bunica: Plăcinte cu brânză și mărar
Ingrediente necesare:
– pentru aluat :
1 kg faina alba
7 g drojdie uscata
1 lingura zahar
50 g unt
5 linguri ulei
2 galbenusuri
700 ml apa calduta
2 lingurite rase sare
– pentru umplutura :
400 g crema de branza sau cas
2 albusuri
1 legatura marar verde
150 ml ulei pentru lucru
Mod de preparare
Se topeste untul la foc mic si se adauga peste aluat, putin cate putin, impreuna cu uleiul (5 linguri).
Se fac din aluat 12 bile, care se vor intinde cu mana , pe o suprafata unsa cu ulei.
Se pregateste umplutura, amestecand crema de branza sau casul dat pe razatoare, cu albusurile batute spuma si cu mararul tocat marunt.
Daca este cazul, se mai adauga putina sare.
Se intinde aluatul de placinta , se pun in mijloc 1- 1 si 1/2 lingura umplutura si se trag marginile aluatului peste umplutura.
Se pune o tigaie nonaderenta sa se incalzeasca pe foc potrivit spre mic si se coc placintele pe ambele parti, pana se rumenesc.
Se servesc ca atare sau unse cu o lingura de smantana deasupra.