Cum să prepari acasă cel mai bun tzatziki

tzatiki

Aperitivul de bază grecesc sau sos pentru diferite mâncăruri, deliciosul tzatziki se poate prepara extrem de ușor acasă.

O rețetă simplă de sos tzatziki este oferită de Bogdan Roman, bucătarul sibian care a făcut senzație la Masterchef, pe blogul sau. Aveți nevoie de: 2-3 castraveți obișnuiți sau un castravete tip Fabio,  200 de grame de iaurt gras (grecii folosesc iaurt de oaie sau capră), 2 grăunți de usturoi, 3-4 frunze de mentă, sare, piper alb dupa gust.
Mod de preparare   ”Începem cu spălarea și curățarea castraveților și a usturoiului. Castravetele se curăță de coajă dacă are coaja groasă și se toacă mărunt sau se rade pe răzătoarea mare. Se presară sare peste castravetele tocat și se lasă 5 minute să își lase sucul. După 5 minute, stoarcem cu putere sucul castraveților. Castraveții storși se pun într-un vas și se amestecă cu iaurt, mentă tocată fin, piper și sare dacă mai trebuie. Opțional se mai poate adăuga o lingură de ulei de măsline și puțin suc de lămâie. Se servește rece. Poftă mare !”, spune Bogdan Roman.
loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *