O rețetă simplă de sos tzatziki este oferită de Bogdan Roman, bucătarul sibian care a făcut senzație la Masterchef, pe blogul sau. Aveți nevoie de: 2-3 castraveți obișnuiți sau un castravete tip Fabio, 200 de grame de iaurt gras (grecii folosesc iaurt de oaie sau capră), 2 grăunți de usturoi, 3-4 frunze de mentă, sare, piper alb dupa gust.
Mod de preparare ”Începem cu spălarea și curățarea castraveților și a usturoiului. Castravetele se curăță de coajă dacă are coaja groasă și se toacă mărunt sau se rade pe răzătoarea mare. Se presară sare peste castravetele tocat și se lasă 5 minute să își lase sucul. După 5 minute, stoarcem cu putere sucul castraveților. Castraveții storși se pun într-un vas și se amestecă cu iaurt, mentă tocată fin, piper și sare dacă mai trebuie. Opțional se mai poate adăuga o lingură de ulei de măsline și puțin suc de lămâie. Se servește rece. Poftă mare !”, spune Bogdan Roman.