Sâni mai mari și mai fermi, abdomen plat și piele suplă. Iată câteva din efectele benefice ale mărarului

epilare

Efectele benefice ale mararului au fost mentionate inca din antichitate.

Stimuleaza activitatea rinichilor. Patru linguri de suc proaspat de marar luate zilnic timp de doua saptamani previne si combate calculii, cistitele si infectiile renale. Bogat in potasiu, sodiu si sulf, mararul este un foarte bun diuretic. Amelioreaza anxietatea si epuizarea nervoasa, insomia, tulburarile digestive,intareste unghiile. contine ulei volatil intre 2,5-4% (in frunzele de marar si in ramurile tinere si 3-6% in seminte) calciu, potasiu, fier, magneziu, vitaminele A, B si C.  Uleiul volatil de marar contine intre 40-60% carvona (un puternicantioxidant specific mararului, dafinului si chimenului), substanta cu un puternic efect anti-cancerigen.

Calmeaza durerile abdominale. Mararul actioneaza foarte eficient stimuland toate functiile intestinale si are un puternic efect antispastic. Calmeaza durerile abdominale, limiteaza acumularea de gaze si scuteste nou-nascutul de colici. Mararul are proprietati digestive, antispastice, antiinflamatorii si diuretice. Se pare ca are si proprietati afrodisiace. Sub forma de infuzie mararul stimuleaza sistemul digestiv, semintele opresc sughitul, durerile de cap tusea, stimuleaza lactatia, ajuta la eliminarea gazelor intestinale, la diminuarea crampelelor si are actiune de antiseptic intestinal.

Benefic sistemului nervos. Mararul mai este un puternic tonic fizic si psihic, combate depresia si readuce bucuria de a trai. Mararul poate lupta impotriva dispepsiei nervoase si poate reduce febra, atunci cand este administrat sub forma de infuzie. Mararul opreste sughitul, stimuleaza pofta de mancare si poate chiar sa imbunatateasca libidoul si tonusul general. In cazul retentiei de apa, a spasmelor gastrice, a surplusului de greutate, sau in ulcere, este recomandat a se bea o infuzie de marar de 2-3 ori pe zi. Uleiul esential de marar, adaugat in ceai combate gazele intestinale si balonarea. Este eficace impotriva durerilor menstruale, a colicilor si a problemelor hepatice.

Intareste oasele. Semintele de marar au cea mai mare concentratie de calciu dint tot regnul vegetal. O lingurita cu seminte contine mai mult calciu decat o cana cu lapte. Calciul este necesar in special pentru prevenirea osteoporozei.

Sani mai fermi. Frunzele de marar si semintele contin mici cantitati de estrogen – hormonul feminin responsabil de cresterea naturala a sanilor si de intretinerea supletii pielii.

Unii nutritionisti afirma ca o cura cu pulbere sau cu tinctura din seminte de marar, timp de 20 de zile, favorizeaza cresterea sanilor, pe care-i remodeleaza si carora le accentueaza fermitatea, Frunzele de marar contin mici cantitati de estrogen. Estrogenul incetineste procesul de imbatranire, face pielea frumoasa, ajuta la cresterea naturala si armonioasa a sanilor, regleaza ciclul menstrual si estompeaza simptomele menopauzei.

Mararul este folosit cu succes in regimurile pentru slabit, deoarece are proprietatea de a aplatiza abdomenul. Proprietatile sale diuretice impiedica retentia de lichide din organism si actioneaza asupra depunerilor in zonele celulitice.

Articol relatat de: sanatate.bzi.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *