Înlocuiește cafeaua cu ceaiul de ghimbir. Află de ce

ceai-ghimbir

1. Acționează ca un medicament natural pentru migrene și dureri de cap. Ceaiul de ghimbir este binecunoscut pentru puterile sale curative, poate ajuta în cazuri de greață până la reducerea durerilor menstruale. Savurează un astfel de ceai de dimineață și îți vei revigora celulele antioxidante, antibacteriene și antiinflamatorii.

Ghimbirul conține substanțe antiinflamatorii care joacă un rol cheie în combaterea migrenelor și a durerilor de cap. Aceste substanțe inhibă sinteza prostaglandinelor ( Grup de substanțe derivate din acizi grași esențiali, prezente în majoritatea țesuturilor din organism; se obțin și pe cale sintetică. Au rol important în diverse procese fiziologice și patologice) care cauzează inflamații și durere, culminând cu durerile de cap, chiar și stări de vomă și greață.

Așa că, data viitoare când vei avea o durere insuportabilă de cap, fă-ți un ceai de ghimbir și așteaptă să-ți treacă.

2. Tratează tusea, răceala și durerile de gât. Deoarece provoacă secrețiile de mucus și salivă, ceaiul de ghimbir vindecă tusea. Ghimbirul are proprietăți antihistaminice, care ajută în tratarea alergiilor, așa că te va scăpa rapid de tuse și răceala. Pentru efecte imediate, bea două căni de ceai pe zi.

3. Ajută în tratarea infecțiilor rinichiilor. Ghimbirul conține un ulei volatil, ce are puternice proprietăți antibiotice. Grație celorlalte efecte antiinflamatorii și anti-microbiene, acest condiment are efecte benefice asupra rinichilor. Este un excelent adjuvant în aceste situații și poate fi luat alături de un tratament alopat. Bea o cană de ceai dimineața și una seara, iar beneficiile sale nu vor întârzia să apară.

4. Reduce durerile menstruale. Uleiul volatil conținut de ghimbir inhibă producerea hormonilor și reduce durerile provocate de menstruație. Are de asemenea rolul de a reduce crampele ce pot surveni în această perioadă, în acest fel vei scapa de durerile menstruale. Cel mai bine ar fi să bei o cană de ceai pe zi, inainte cu 2-3 zile de menstruație.

5. Te scapă de scurgerile nazale. Dacă te confrunți cu așa ceva, află că ceaiul de ghimbir este un excelent remediu
pentru a controla acest tip de scurgeri sau inflamații. Acest lucru se petrece tocmai gratie proprietăților anti-inflamatorii și anti-bacteriene ale ghimbirului. Tot ceea ce trebuie să faci este să bei cât mai des ceai de ghimbir.

6. Stimuleaza sistemul digestiv. Ghimbirul abundă în antioxidanți, aceștia având un rol cheie atunci când vine vorba de absorția și asimilarea nutrienților, ajutând astfel în procesul de digestie. De asemenea ajutăî la dizolvarea proteinelor prezente în mancarea ta și protejează stomacul împotriva ulcerelor, datorită secreției de mucus. Așa că, dacă suferi din pricina indigestiei sau a acidității, bea o cană de ceai de ghimbir, ca să te revigorezi.

7. Previne mai multe tipuri de cancer. Un studiu recent a arătat că ghimbirul are abilitatea de a induce moartea celulelor canceroase (apoptoza) și de asemenea suprimă activitatea moleculelor proteinelor responsabile cu cancerul. Deși a fost demonstrat că ghimbirul are un efect benefic în cazul mai multor tipuri de cancer, se pare că acționează cel mai bine împotriva celui ovarian. Dacă vrei să beneficiezi de aceste efecte, bea în fiecare dimineață câte o cană de ceai de ghimbir.

8. Eficient împotrtiva durerilor provocate de artrită. Grație faptului că are proprietăți anti-inflamatorii, poate ajuta în cazul bolilor cronice, precum artrita. Ceaiul de ghimbir este eficient și pentru durerile musculare.

9. Crește apetitul. In cazul în care nu ai poftă de mâncare, ceaiul de ghimbir este din nou răspunsul. Acesta stimulează producerea sucurilor digestive, iar în schimb, îți va crește apetitul. Este un excelent remediu natural, ajutând la eliminarea toxinelor din stomac.

10. Imbunătățește circulația sângelui. In caz că nu știai, ceaiul de ghimbir este excelent și atunci când vine vorba de sănătatea inimii tale. Studiile au arătat că ghimbirul are capacitatea de a preveni cheagurile, îmbunătățește circulația sangvină și scade colesterolul.

Cum se prepară:

– ai nevoie de o bucată medie de ghimbir, care se spală și se curăță
– se taie în felii subtiri sau bucățele mici
– acestea se pun într-o cană cu apă fierbinte si se lasă la macerat aprox 10-15 min, dupa care se strecoară
– poți să adaugi miere, sirop de stevie sau suc de lămâie ( opțional)

Articol relatat de suntsanatos.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *