Ce sunt exercițiile de Pilates?

pilates

Exercițiile de Pilates sunt practicate de peste 20 milioane de oameni din întreaga lume, constituind un tip de sport extrem de popular. Exercițiile de Pilates au fost inventate de Joseph Pilates acum un secol, iar la origine au constituit o metodă medicală, ajutând la refacerea corpului după accidente, la eliminarea durerilor de spate, de genunchi etc.

Ce sunt exercițiile de Pilates?

Pilates este un program alcătuit din peste 500 de exerciții care au ca scop întărirea conexiunii dintre minte și corp. Aceste exerciții pot fi practicate de oricine, indiferent de vârstă, sex sau condiție fizică, putând fi adaptate pe grade de dificultate. Pilates pune accentul pe îmbunătățirea echilibrului, posturii corpului, tonusului muscular, mobilității articulațiilor. Concentrarea, respirația și precizia sunt aspecte esențiale. Prin mișcări controlate, repetitive, se atinge un flux optim al energiei și vitalității corpului, rezultatul fiind obținerea unei forme fizice maxime.

La ce folosesc exercițiile de Pilates?

Programul de Pilates are foarte multe beneficii, dar câteva dintre cele mai importante sunt creșterea forței fizice, îmbunătățirea echilibrului, posturii, concentrării, rezistenței fizice, a circulației sangvine, reducerea gradului de stres, pierderea în greutate, claritatea mentală.

Exercițiile de Pilates îmbunătățesc postura corporală

Mișcările și pozițiile de bază ale exercițiilor de Pilates implică o postură corporală corectă pe toată perioada ședinței de antrenament. Numai în acest mod se pot realiza adecvat mișcările elegante și curgătoare de Pilates. În timp, prin practică repetată, vei menține o postură corectă a corpului și în afara sălii de sport, atât la birou, cât și pe stradă sau când stai în picioare. Iar o postură optimă înseamnă tonus, energie, vitalitate și încredere de sine. Te vei simți mai bine atât pe plan fizic, cât și psihic.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *