Puteți preveni boli foarte grave, consumând alimente care conțin glutation
Antioxidantii previn sau opresc deteriorarea celulelor din cauza oxidantilor. Oxigenul este un atom extrem de reactiv care este capabil de a deveni o parte din moleculele cu potential daunatoare, denumite in mod obisnuit ca „radicali liberi.“ Aceste molecule pot ataca celulele sanatoase din organism si pot duce la cancer, boli de inima si la alte probleme de sanatate. Vestea buna este ca antioxidantii pot lupta impotriva radicalilor liberi, chiar inainte de a se produce vreun prejudiciu.
Unul dintre cei mai puternici antioxidanti, glutationul, joaca un rol esential in mentinerea nivelului nostru de sanatate si poate preveni cancerul, imbatranirea precoce, problemele neurologice, bolile de inima, si multe altele.
Glutationul este o tripeptida compusa din trei blocuri de proteine sau aminoacizi: glutamina, cisteina si glicina. Glutationul este produs in mod natural de catre organism in orice moment. Glutationul se misca prin celule, colecteaza toxine precum mercurul, radicalii liberi si alte metale grele, eliminandu-le rapid din organism.
Intr-o lume in care suntem in mod constant expusi la toxine este esential in a profita de antioxidantii disponibili pentru noi, ca glutationii. Desi corpul nostru produce in mod natural glutationi, este important pentru a-i obtine si din surse externe, tinand cont de nivelul de toxine la care suntem expusi în mod regulat. Glutationii pot fi gasiti in anumite legume, fructe si condimente.
Urmatoarele alimente reprezinta sursele naturale de glutationi:
* legume ca broccoli, varza, conopida, varza de Bruxelles;
* avocado;
* piersici;
* pepene;
* scortisoara;
* cardamon;
* turmeric (curcumina);
* rosii;
* mazare;
* usturoi;
* ceapa;
* ardei rosu.
Este ideal ca aceste alimente să fie in stare organica. Daca exista pesticide in aceste produse alimentare, acestea vor ajunge in voi, ceea ce va creste nivelul de toxine din corp.
Sursa: almeea.ro