O măsură luată de el, în interesul amândurora. Nu mai ține telefonul mobil în buzunarul de la pantaloni. Vezi de ce

fertil

Bărbaţii care îşi țin telefonul mobil într-un buzunar de la pantaloni, sau vorbesc la telefon o oră pe zi, riscă să aibă probleme de fertilitate, avertizează oamenii de ştiinţă.

Cercetările arată că, inclusiv, cantitatea spermei poate fi redusă vorbind în timp ce telefonul se află la încărcat sau  dacă este ţinut pe noptieră în timpul nopţii.
Calitatea spermei în rândul bărbaţilor din ţările occidentale este în continuă scădere şi este considerat drept factorul ce cauzează 40 % din nereuşitele cuplurilor de a concepe un copil.
Căldura şi activitatea electromagnetică care sunt emise de un telefon mobil sunt considerate elemenetele principale care distrug calitatea spermei şi determină moartea spermatozoizilor.
Cercetările conduse de un expert britanic de fertilitate îi avertizează pe bărbaţi despre riscurile „dependenţei” de telefoanele mobile.
O echipă israeliană de oameni de ştiinţă a monitorizat 106 bărbaţi care au frecventat o clinică de fertilitate timp de un an.
Studiul a arătat că bărbaţii care au vorbit la telefon pentru mai mult de o oră pe zi au fost de două ori mai susceptibili de a avea o calitate scăzută a spermei, identic cu cei au vorbit pentru mai puţin de o oră, dar vorbeau la telefon atâta timp cât dispozitivul se afla la încărcat. Aceste categorii au o probabilitate dublă de a suferi de probleme de fertilitate.
Citește mai mult pe descoperă.ro
loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *