Catastrofe provocate de cosmetice. Nu lăsa produsele cosmetice să te dezamăgească

cosmetice

Cele mai multe dintre noi așteptăm un anumit nivel de fidelitate din partea produselor noastre, exact așa cum am aștepta de la orice relație. De aceea, este întotdeauna un șoc când acestea nu fac față, iar asta se întâmplă mai ales atunci când ai mai mare nevoie de ele. Iată cum să obții ce-ți trebuie de la produsele tale când sunt pe punctul de a te dezamăgi sau de a te lăsa baltă:

Topirea machiajului

Când rujul, fardul de pleoape și creioanele se înmoaie și încep să se topească în gentuța de machiaj, refă-le forma cu degetele și apoi pune-le în frigider peste noapte.

Repararea rujului

Ca să repari un ruj rupt, ține fiecare din cele două jumătăți deasupra flăcării unei lumânări pentru doar câteva secunde (altfel vor colecta funingine de la lumânare), după care presează-le una de alta. Așază rujul pe o farfuriuță și ține-l în frigider până când se reface.

Lac de unghii grunjos

Varsă un strop de acetonă în sticlă și agită foarte bine.

Misiune imposibilă

Capacul sticluței tale de ojă e „lipit” de fiecare dată când îți faci manichiura? Nu mai pierde vremea luptându-te cu sticla. Unge cu un pic de cremă grasă în jurul gâtului sticluței înainte de a închide, și data viitoare se va deschide ușor.

Alertă portocalie

Dacă machiajul tău devine portocaliu, una din două: (1) Culoarea nu e potrivită pentru pielea ta și ai nevoie de o nuanță cu mai mult roz în ea; (2) fondul de ten este vechi și s-a oxidat, ceea ce-l face să se decoloreze. Aruncă-l.

Perie de rimel cu crustă

Dacă peria ta e presărată cu bucățele întărite de rimel, ia un strop de cremă grasă, aplic-o pe perie cu un deget curat și șterge bucățelele cu o cârpiță curată. Pentru curățarea periei nu folosi cu nici un preț săpunul și apa. Săpunul îți poate irita ochii, iar apa poate introduce bacterii în rimel.

Culoare irosită

Dacă pierzi o bucată de culoare de fiecare dată când îți ascuți creionul de buze, bagă creionul în congelator pentru cinci sau zece minute înainte de a-l ascuți. Se va întări suficient de mult cât să nu mai pierzi atât de multă culoare prin ascuțire.

Stoarce tare

Ești la jumătate cu rutina machiajului cotidian și nu mai poți stoarce o picătură de cremă hidratantă colorantă sau de gel de obraz din tub? Ia o forfecuță, taie tubul, folosește cât ai nevoie și adună restul într-un borcănel de dimensiuni mici ca să-l folosești mai târziu.

Bun până la ultima picătură

Dacă ai rămas fără fond de ten sau fără cremă hidratantă în mijlocul procesului de machiere, folosește un bețigaș de urechi lung ca să răzuiești ce mai poți de pe sticlă. Apoi proptește sticla cu gura în jos, ca lichidul să se prelingă încet de pe pereți pentru data viitoare. Și mai bine, cumpără alt tub.

Tare și lucios

Când grăsimile de pe fața ta ajung în fardul de obraz și fac ca pudra compactă să fie tare sau lucioasă, răzuiește suprafața cu un cuțitaș curat de bucătărie și aruncă bucățelele vechi. Produsul de dedesubt va fi moale și proaspăt. (Poți folosi și o agrafă de birou, dacă ești la serviciu.)

Sursa: Rețete de frumusețe; Sursa foto: natlife.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *