Sănătos și dietetic: Dovlecei umpluți cu brânză de vaci

dovlecei umpluti

Vrei să slăbești și dorești un preparat sărac în calorii? Încearcă dovleceii umpluți cu brânză de vaci.

Ingrediente necesare:

4 dovlecei medii

100 g  brânză de vaci degresată

1 lingură făină integrală

200 ml lapte degresat

4 albușuri

200 ml iaurt dietetic

mărar verde

sare, piper

Mod de preparare:

Dovleceii se curăță, se taie în jumătate, pe lung și se scobesc cu o linguriță.

Laptele se amestecă într-un vas cu făina și cu puțină sare, se pune pe flacără mică, amestecând tot timpul, ca să nu se prindă de fundul vasului, până se leagă. Se lasă la răcit.

Albușurile se bat spumă tare și se amestecă apoi cu sosul alb răcit, cu brânză de vaci, sarea, piperul și mărarul tocat.

Jumătățile de dovlecei se umplu cu compoziția de brânză  și se așază într-un  vas termorezistent cu 100 ml de apă.

Se acoperă cu iaurt și se coc 30-40 de minute în cuptorul preîncălzit.

Dovleceii se pot înlocui cu roșii, cărora li se taie un capac la partea dinspre codiță, se golesc de miez cu o linguriță și se umplu cu  compoziția preparată.

Sursa foto: bucataras.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *