Pe lângă sport și alimentație, masajul are un rol determinant în subțierea siluetei. Cele 4 etape ale unui automasaj de slăbit eficient

masaj

Atunci când vine vorba de subțierea siluetei și combaterea celulitei, sportul și un plan alimentar bine pus la punct sunt în prima linie de atac. Să nu uităm însă de masaj! Realizat ca la carte, acesta poate face adevărate minuni.

Îmbunătățește elasticitatea și suplețea pielii, ajută la eliminarea excesului de fluide reținute în țesuturi și la scăderea în greutate și reduce în mod vizibil inesteticul aspect de coajă de portocală. Da, masajul chiar poate face toate aceste lucruri, iar tu te poți bucura de efecte grozave chiar dacă nu-ți permiți să mergi la salon. Poți avea parte de super ședințe de masaj la tine în baie. Nu trebuie decât să te pui pe treabă și să urmezi întocmai cele 4 etape descrise mai jos.

Etapa 1: Presiune prin alunecare pe abdomen

Tehnică simplă și ușor de deprins, presiunea prin alunecare este un fel de mângâiere energică. Se efectuează printr-o manevră amplă de presiune susținută și alunecare a palmelor pe zona abdominală, perpendicular pe direcția fibrelor musculare. Viteza de execuție variază în funcție de efectul dorit: cu cât este mai rapid, cu atât este mai eficient.

Etapa 2: Palper-rouler pentru aripioare

Deși alintați „tortițele iubirii”, colăceii abdominali sau „aripioarele” nu se înscriu în idealul de frumusețe. Ca să scapi de ele, învață să-ți faci palper-rouler. Este o tehnică ideală pentru zonele cu țesut adipos rebel, întrucât rupe aderențele și stoarce mecanic adipocitele de grăsime. Concret, se prinde un pliu cutanat între degetele mare, arătător și cel mijlociu, apoi se rulează prin deplasarea lentă a degetului mare. Rezultă un masaj în mini valuri.

Etapa 3: Presiune prin alunecare pe coapse

De departe cele mai afectate părți ale corpului de celulită, coapsele trebuie masate viguros pentru a obține uniformizarea suprafeței pielii. Cuprinde cu ambele mâini piciorul în zona genunchiului și execută mișcări ample de sus în jos, aplicând o presiune susținută, în special cu podul palmei. Mișcarea de întoarcere este mai blândă, ca o alunecare. Ține minte, cu cât e mai energic masajul, cu atât mai bine.

Etapa 4: Frământări pe fese

Sesiunea de masaj nu se încheie înainte de a lucra serios asupra posteriorului. Cum anume? Prin executarea unor mișcări ritmice de comprimare cu o mână sau cu ambele, ondulatorii, asemănătoare cu frământarea aluatului. Poți recurge inclusiv la ciupituri, iar dacă reziști, te poți extinde cu această tehnică și asupra colăceilor.

Va accelera în mod considerabil procesul de diminuare a circumferinței taliei.

Cât de des trebuie să te automasezi?

Pentru a culege roade, trebuie să-ți faci timp și să dedici masajului aproximativ o oră în fiecare zi, cel puțin 5-6 zile consecutiv. În principiu, e bine să aloci fiecărei etape descrise mai sus câte 15 până la 20 minute. Ulterior, pentru menținere, sunt recomandate câte 1-2 sesiuni de masaj pe săptămână.

Sursa: Revista Slab sau Gras 

Sursa foto: unica.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *