Sucuri naturale energizante, nutritive și delicioase
Energizant de banane și ananas
Bananele sunt o sursă excelentă de energie. Bogate în factori nutritivi valoroși și carbohidrați sănătoși, conferă de asemenea și senzația de sațietate – ceea ce e cu siguranță un punct în plus. În amestec cu celelalte fructe și cu laptele integral, va rezulta o băutură ce îți va asigura energia ore în șir. Dacă ai tendința de a fura ocazional câte o gustărică din frigider, această băutură o va putea înlocui cu succes, fără să te simți vinovat. Compoziția rămasă poate fi ținută la frigider maximum o zi.
Ingrediente pentru 2-3 pahare înalte
1/2 ananas
4 curmale Medjool fără sâmburi
1 banană coaptă mică
sucul de la 1 lămâie
300 ml lapte integral sau lapte de soia
Mod de preparare:
Folosind un cuțit mic și ascuțit, taie coaja și miezul ananasului. Taie pulpa în bucăți mari și pune-o în blender sau în robotul de bucătărie. Adaugă curmalele fără sâmburi.
Banana se decojește și se taie. Se adaugă la restul ingredientelor, împreună cu sucul de lămâie.
Se mixează bine până la omogenizare, reamestecând, dacă este necesar, compoziția care se depune pe pereții vasului, cu o spatulă din plastic.
Adaugă laptele integral și mixează până se combină bine toate ingredientele. Smoothie-ul astfel obținut se toarnă în pahare înalte și se servește pe loc.
Smoothie de soia cu citrice
Amestecat cu suc de portocale proaspăt stors, câteva picături de suc de lămâie și puțină miere aromată, tofu se transformă într-o băutură fină, cremoasă, nutritivă și delicioasă. Și dacă nu te-ai fi gândit niciodată să pui într-o băutură, încearcă cu încredere această rețetă și nu vei regreta. Dacă este posibil, procură tofu silken pentru acest smoothie, deoarece are o textură satinată, fină, care se pretează de minune la amestecuri.
Ingrediente pentru 1 pahar mare:
2 portocale
15 ml/1 lingură suc de lămâie
20-25 ml/4-5 lingurițe de miere de floarea-soarelui sau polifloră
150 g tofu
o panglică subțire din coajă de portocală, pentru decor
Mod de preparare:
Răzuiește fin coaja unei portocale. Trece portocalele prin storcătorul de citrice și pune sucul în blender sau în robotul de bucătărie. Adaugă coaja de portocală rasă, sucul de lămâie, mierea și tofu.
Mixează tot până la omogenizare, apoi toarnă în pahar. Se decorează cu coaja de portocală.
Sfatul bucătarului:
Pentru o băutură mai fină, sucul se poate strecura prin sită, pentru a îndepărta coaja de portocală.
Sursa: Revista Sucuri din fructe
Sursa foto: sanatate.bzi.ro