Ce deliciu, ce încântare! Rețete raw vegane cu căpșune, zmeură și cireșe

chec capsuni

Sezonul fructelor roșii este în toi! Profită de această perioadă minunată pentru a-ți face „plinul” de vitamine și minerale. Păstrează proprietățile nutritive ale acestor super fructe cu câteva rețete raw vegane (fără coacere), care le plac și celor mofturoși!

CHEESECAKE CU CĂPȘUNE

Ingrediente blat:

1 cană nuci de Macadamia

1/2 cană de nuci

1/2 cană de curmale fără sâmburi

1/2 cană de fulgi de nucă de cocos

un strop de sare roz de Himalaya

Ingrediente umplutură:

3 căni de caju crud, înmuiat în apă 4 ore și apoi scurs

3/4 cană de suc proaspăt de lămâie

3/4 cană de nectar de cocos (sau sirop de arțar/agave)

3/4 cană de ulei de cocos

Conținutul unei păstăi de vanilie

Ingrediente topping:

2 căni de căpșune congelate

1/2 cană de curmale fără sâmburi

1 cană de căpșune proaspete feliate

Mod de preparare:

Se unge o formă rotundă de 22 cm cu un pic de ulei de cocos și se tapetează cu hârtie de copt. Se pun toate ingredientele pentru blat (în afară de curmale) în robotul de bucătărie până când se obține o compoziție sfărâmicioasă. Se adaugă curmalele până se amestecă bine. Se pune compoziția în formă și se apasă până se obține blatul, apoi se dă la congelator cât se prepară umplutura. Se amestecă în blender ingredientele pentru umplutură până devine omogenă, apoi se toarnă peste blat și se dă din nou la congelator până devine suficient de fermă încât să se poată turna toppingul. Se pun căpșunile congelate și curmalele în blender, apoi se toarnă compoziția peste umplutură și se dă la congelator cel puțin 4 ore. Înainte de servire, se lasă prăjitura la temperatura camerei 15 minute, apoi se decorează cu felii de căpșune proaspete.

BROWNIE CU CIOCOLATĂ ȘI ZMEURĂ

Ingrediente:

180 g ulei de cocos

1/2 cană unt de cocos

60 g pudră de cacao

120 ml sirop de arțar

1/2 cană de zmeură

30 g migdale mărunțite

2 linguri de fulgi de ciocolată

un sirop de sare roz de Himalaya

Cacao pentru pudrat deasupra

Mod de preparare:

Se pune hârtie de copt într-o formă de cozonac. Se pun uleiul și untul de cocos într-un bol deasupra unui vas cu apă fierbinte, până când ambele devin lichide. Se adaugă pudra de cacao și se amestecă până când este bine încorporată. Se adaugă sarea și siropul de arțar, amestecând continuu. Se adaugă zmeura, migdalele și fulgii de ciocolată, apoi se toarnă compoziția în formă și se dă la frigider cel puțin o oră. Se taie prăjitura în pătrățele sau batoane de ciocolată și se pudrează cu cacao înainte de servire.

ÎNGHEȚATĂ RAPIDĂ CU CIREȘE

Ingrediente:

1 banană congelată și tăiată bucăți

1/2 cană de cireșe congelate

1/2 lingură de miere

1 lingură de cacao

1 linguriță de esență de vanilie

un strop de sare roz de Himalaya

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele în blender până se obține o compoziție fină și omogenă. Se servește imediat.

Sursa: Revista Slab sau Gras

Sursa foto: antena3.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *