Cea mai bună pastramă de pui făcută acasă. Vei uita de mezeluri pentru totdeauna!

pastrama pui

Pastrama de pui preparată acasă este opțiunea ideală pentru cei nu cumpără mezelurile pline de E-uri și conservanți. Este un produs natural și sănătos, cu o textură fragedă și un gust excelent. Pastrama de pui se prepară foarte ușor și este perfectă pentru mesele festive ca aperitiv sau la prepararea sandwich-urilor pentru micul dejun.

Ingrediente necesare:

2 bucăți a câte 250 g de file de pui

usturoi după gust

ulei

sare și condimente după gust

Mod de preparare:

Combinați condimentele preferate (am folosit coriandru măcinat, un amestec de piper, hamei-suneli, boia), sarea, usturoiul dat prin presă și uleiul.

Ungeți fileul de pui cu amestecul obținut și lăsați-l să se pătrundă aromele timp de 30 de minute sau mai mult timp dacă nu vă grăbiți.

Încălziți cuptorul până la 250 de grade.

Tapetați o tavă cu foaie de copt sau staniol, așezați fileurile de pui (le-am unit pe ambele) și dați la cuptorul preîncălzit timp de 15 minute la aceeași temperatură (dacă fileul este mai mare, atunci coaceți timp de 20 minute – nu mai mult). Nu trebuie să țineți fileul mult timp la cuptor, fiindcă carnea va deveni uscată.

Opriți cuptorul și nu deschideți ușa timp de 4 ore!

Puteți prepara fileul seara și dimineața pastrama va fi gata. Repede, ușor și simplu.

Sursa: bucatarul.tv

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *