Cremă de fasole cu usturoi – sănătos și gustos

fasole crema

Știați că fasolea uscată are un conținut de 10 ori mai mare de proteine decât fasolea verde? Că aceasta conţine de 50 de ori mai mult fier decât mărul şi de 1,5 ori mai mult calciu decât laptele? Că nu îngraşă,  se digeră uşor, oferă energia de care ai nevoie, saţietate, o suită de nutrienţi importanţi pentru sănătate, fibre şi proteine pentru a slăbi şi zero colesterol.

Iată o rețetă rapidă pentru o zi în care dorim să gătim rapid și sănătos:
Ingrediente:

1/2 kg de fasole uscata albă

1 rădăcină de țelină

2 morcovi

1  ceapă

1 căpățână de usturoi

sare

piper

ulei

Fasolea boabe se lasă de seara într-un vas cu apă (pentru a reduce disconfortul intestinal, apa se schimbă de câteva ori în timp ce boabele sunt puse la înmuiat, întrucât aceasta aruncă o parte din fibre), iar a doua zi se pune la fiert. Se adaugă legumele curățate și tăiate mărunt și se lasă să fiarbă bine. Când sunt gata, se mixează și se adaugă usturoiul tocat mărunt. Se amestecă apoi cu 2-3 linguri de ulei vegetal încălzit puțin. Se pune într-un  bol și se decorează cu verdeață.

Poftă  bună!

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *