Vrei să scapi de stresul kilogramelor acumulate de Crăciun? Iată ce trebuie să faci!

dieta-lui-dumnezeuIată câteva remedii care îţi vin în ajutor în prima săptămână după Sărbători, precum şi pe termen lung pentru că te vor ajuta să-ţi revizuieşti puţin obiceiurile alimentare proaste şi să optezi pentru varianta mai naturală şi mai benefică pentru organismul tău.

1. Pune carnea deoparte!

Măcar în prima săptămână după Sărbători! Acum ţi-ai făcut pofta şi ai gustat din toate bunătăţile din porc, însă este momentul să faci o mică pauză pentru a permite sistemului digestiv să facă puţină curăţenie astfel încât să scapi de toate toxinele şi grăsimile pe care le-ai acumulat cu ocazia meselor îmbelşugate de Sărbători.

2. Alege fructele şi legumele

Nu este un capăt de ţară dacă te bazezi mai mult pe salatele de legume care te ajută la detoxifierea organismului şi îl hrăneşte cu nutrienţii necesari. Nu vei mai avea probleme cu tranzitul intestinal lent sau cu constipaţia. Şi în plus, te ajută să slăbeşti sănătos! Nu uita nici de cele 2-3 porţii de fructe pe zi, iar acum în sezonul rece poţi să le alegi pe cele bogate în vitamina C. Atenţie! Evită să consumi fructele ca desert! Ele trebuie mâncate întotdeauna cu două ore înainte sau după masă pentru că altfel perturbă digestia şi favorizează fermentarea.

De asemenea, singurele fructe care sunt recomandate spre consum după masă sunt ananasul proaspăt şi kiwi, deoarece enzimele din ele ajută la digestie, aflăm de la prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specializat în nutriţia umană.

3. Nu uita de ceaiurile care ajută digestia

Aici trebuie să pui pe listă păpădia, menta, muşeţelul, gălbenelele. Bea câte un ceai neîndulcit în care adaugă lămâie, după preferinţă pentru a ajuta organele interne să funcţioneze la capacitate maximă şi să elimine toxinele şi grăsimile nedorite.

4. În loc de 3 mese copioase, alege 5 sănătoase şi uşoare!

Nu sări peste micul dejun! Cu siguranţă ai mai auzit despre beneficiile pe care le aduce micul dejun, dar ţii cont de acest lucru? E timpul să începi dimineaţa cum se cuvine, să respecţi un program al meselor principale (alege porţiile mici) la care să adaugi cele două gustări uşoare şi sărace în calorii dintre mese.

5. Evită alcoolul!

Este o sursă de extra-calorii la care poţi să renunţi cu uşurinţă.

6. Bea multă apă plată!

Dacă vrei să scapi de kilogramele adunate de Sărbători, alege apa plată şi ceaiurile neîndulcite şi stai departe de sucurile carbogazoase, ciocolata caldă şi alte combinaţii din cafea, frişcă, arome care conţin multe calorii.

7. Nu uita de ceaiul verde şi beneficiile lui!

Studiile efectuate în laborator arată că ceaiul verde blochează asimilarea grăsimilor.

8. Mai uşor cu dulciurile!

Fii selectivă şi încearcă să eviţi dulciurile din comerţ. Dacă îţi este poftă de dulciuri mai degrabă optează pentru fructele uscate, însă ai grijă la cantităţi. Mănâncă 2-3 curmale, smochine sau caise.

9. Fără puţin sport nu rezolvi nimic!

Pentru cei care au lenevit mai mult cu ocazia Sărbătorilor este recomandat să înceapă un program uşor de exerciţii. Câteva abdomene, puţină bicicletă sau bandă de alergat, plimbările în aer curat, şedinţele de yoga sau Pilates, aerobic sau orice activitate care-ţi pune sângele în mişcare şi te energizează.

Sursa: eva.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *