Beneficiile neștiute ale hreanului în tratarea bolilor

hrean

Cu un gust aromat si condimentat, hreanul este folosit atât la gătit, cât și în medicina naturistă pentru tratarea diverselor afecțiuni. Rădăcina este partea cea mai valoroasă a hreanului, având un conținut bogat de vitamine și substanșe cu efect antibacterian, dar și de uleiuri eterice cu efect calmant.. Cunoscut de greci și de romani ca un leac cu efecte sigure în răceli, hreanul s-a răspândit şi în gospodăriile dacilor, care îl foloseau frecvent. Ei coceau rădăcina şi o foloseau ca remediu contra gâlcilor. În ceea ce priveşte, rădăcina de hrean este unul din cele mai puternice medicamente ale naturii. A fost utilizată acum 2 mii de ani de marele medic al Renaşterii Dodens. Hreanul este folosit pentru infecţii, tuse, bronşită, retenţia de apă, gută, colici şi dureri musculare.

Iată un top al celor șapte reţete care pot avea beneficii asupra funcționării optime a întregului corp uman.

1. Sirop de hrean pentru copii anemici, fără apetit

Rădăcina de hrean se taie rondele subţiri, se amestecă într-un borcănel cu puţină miere şi se lasă peste noapte. Din sucul obţinut se dă copiilor câte o lingură pe zi.

2. Lapte cu hrean pentru reumatism

Se pun 2 linguri de hrean ras la macerat timp de 2 ore în 500 ml de lapte fierbinte. Se bea în fiecare dimineaţă, pentru ameliorarea durerilor reumatice.

3. Hrean cu miere pentru bolile de inimă

Se amestecă 1 lingură de hrean ras cu 1 lingură de miere de albine. Cu o oră înaintea micului dejun luaţi câte o linguriţă. Cura durează 30 de zile şi este recomandată bolnavilor de hipertensiune şi angină pectorală.

4. Cataplasme cu hrean pentru afecţiuni respiratorii

Se rade o rădăcină de hrean şi se înfăşoară într-o pânză de tifon. În caz de bronşită acută, gripă, pneumonie sau congestie pulmonară se aplică pe piept iar pe frunte în caz de sinuzită.

5. Tinctură de hrean pentru reumatism

Se pun 20 g de hrean ras la macerat timp de 14 zile în 100 ml de alcool. După cele 14 zile, se strecoară şi se fricţionează locurile dureroase ale corpului.

6. Ceai de hrean

Se pun 15-20 g de hrean ras la macerat într-un litru de apă rece. Se lasă 12 ore. Când doriţi să-l consumaţi se încălzeşte preparatul, se strecoară şi se bea, până la 2 căni pe zi.

7. Salată de hrean

Hreanul se dă pe răzătoare, se amestecă cu sfeclă roşie rasă, puţin oţet, ulei şi sare. Această reţetă este ideală pentru iarnă deoarece reduce semnificativ riscul răcelilor, combate bacteriile şi ameliorează durerile reumatice.

Sursa: jurnalspiritual.eu

 

 

 

 

 

 

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *