Mic dejun sănătos, ideal în curele de slăbire

oua-umplute-avocado-1WeP

Cea mai importantă masă a zilei este micul dejun peste care nu trebuie să sari niciodată.  Trebuie să ai grijă să consumi alimente care nu îngrașă, dar care îți asigură  energia necesară.

Iată câteva idei de mic dejun:

Sandviş de curcan 

Un sandviş de piept de curcan sau de şuncă de curcan este ideal ca săţi începi ziua. Prepară-l cu pâine din cereale integrale. Carnea de curcan conţine proteine, care îţi dau energie. Mai poţi adăuga şi o felie de brânză slabă, sursă de calciu. Taie şi o roşie, pe care o stropești cu puţin ulei de măsline.

Ouă

Două ouă fierte, servite cu o roşie şi câteva felii de castravete sunt un mic dejun ideal. Ouăle sunt o sursă importantă de proteine, de aceea îţi dau energie şi nu te vei simţi slăbit.

Ouăle pot fi gătite şi sub formă de omletă cu legume. Poţi să pui ardei şi roşii, care sunt bogate în vitamine, dar îi dau şi o savoare deosebită.

Sandviş cu somon

Dacă îţi place peştele, poţi să mănânci la micul dejun un sandviş de somon. Îl pregăteşti din două felii de pâine integrală, o felie de somon afumat, câteva felii de castravete și cremă de brânză. Pentru gust, adaugă mărar şi zeamă de lămâie. Poţi bea un ceai verde sau o cană de cafea neagră.

Cereale integrale

O porţie de cereale integrale cu iaurt slab este, de asemenea, o idee de mic dejun potrivit pentru cei aflaţi la cură de slăbire. Acest lucru se întâmplă deoarece iaurtul conţine calciu, necesar pentru sănătatea oaselor, iar cerealele integrale nu îngraşă şi te menţin sătul.

La micul dejun sunt întotdeauna binevenite fructele, precum bananele, citricele, perele, merele. Îţi asigură mineralele necesare şi nu îngraşă.

Sursa: clicksanatate.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *