Consumă aceste nuci și nu vei fi nevoit să iei medicamente!

caju

CAJU este foarte bogat în antioxidanți, vitamine și minerale, necesare pentru buna funcționare a corpului nostru. Conține  aminoacidul esențial Triptofan, care un rol covârșitor în a ne induce „starea de bine”

Triptofanul este utilizat pentru biosinteza vitaminei B3, iar excesul pentru producția de serotonină, supranumit și „hormonul fericirii”.Serotonina alungă tristețea, depresia și aduce o stare de liniște și bună dispoziție.

Acesta este și efectul medicamentelor ca Prozac, un antidepresiv care conține „mimează” efectul serotoninei, încercând în mod artificial să se mențină la un nivel ridicat nivelul „hormonului fericirii”.

Care sunt proprietățile nucilor de CAJU?

1. Previn cancerul. In primul rând, datorită faptului că au în compoziția lor proantocianidine (acestea fac parte din categoria flavonoidelor, o clasă de metaboliți secundari ai plantelor, cunoscuți pentru proprietățile lor antioxidante). Astfel, proantocianidine luptă împotriva celulelor canceroase și te ține departe, în special de cancerul de colon. Acesta este unul dintre cele mai importante efecte ale nucilor de CAJU.

2. Intrețin sănătatea inimii. Aceste nuci conțin o grămadă de grăsimi „sănătoase” în comparație cu altele, iar acestea vin sub forma acidului oleic, foarte sănătos pentru inima ta. Nu conțin colesterol, iar antioxidanții prezenți te țin departe de bolile de inimă.

3. Scad presiune sângelui (tensiunea). Grație faptului că au în compoziția lor magneziu, nucile de CAJU sunt foarte utile și acelor persoane care suferă de tensiune ( presiune ridicată a sângelui). Poate că ar fi vremea să încerci și astfel de tratamente naturiste, în loc să iei medicamente, pentru orice afecțiune.

4. Întrețin părul. In caz că nu știai, cuprul este un mineral care te va ajuta să recapeti culoarea părului, iar nucile de caju îți vor fi de mare folos, în această situație. Foarte bogate în cupru, nucile de CAJU vor conferi părului tău culoarea închisă la care râvneai de mult timp.

5. Oase sănătoase. CAJU este bogat în calciu și magneziu, așa că este benefic pentru oasele tale. Nu ezita să-l consumi și în această situație.

6. Celule nervoase sănătoase. Magneziul se depune pe suprafața oaselor și previne calciul să pătrundă în celulele nervoase, iar așa vasele de sânge și muschi rămân într-o stare de relaxare. Dacă nu există o cantitate suficientă de magneziu, calciul poate pătrunde în vasele de sânge. Acest lucru poate duce la o crește a presiunii sângelui (tensiune arterială), migrene, etc.

7. CAJU are rolul de a preveni calculii renali (pietre) și ajută în procesul de slăbire, grație colesterolului „bun” conținut de acesta. Se pare cei care consumă CAJU de două ori pe săptămână au șanse mai mare de a pierde în greutate decât ceilalți.

Din câte poți vedea, CAJU are multe proprietăți remarcabile. De asemenea, este bogat în vitamine, protejează dinții și te ajută să dormi mai bine. Si unde mai pui că este și foarte gustos!
Nucile de Caju se consumă crude, după ce au fost lăsate la înmuiat 2-3 ore.

Sursa: suntsanatos.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *