Delicii cu piersici. Îți încântă papilele gustative

tarta cu piersici

TARTE CU PIERSICI ȘI FRIȘCĂ

Ingrediente pentru 4 porții:

  • Pentru aluat: 250 g făină; 125 g unt; 70 g zahăr; un gălbenuș; 50 ml apă sau lapte; un praf sare
  • Pentru umplutură: 250 ml frișcă lichidă; 200 g gem de piersici; 3-4 piersici

Mod de preparare:

  1. Se freacă gălbenușul cu zahăr până ce devine alb. Se adaugă laptele sau apa, apoi făina și praful de sare, untul tăiat cubulețe și se mixează.
  2. Se toarnă aluatul în formele de tarte și se coace 10 minute. După răcire, se umplu cu gem de piersici, frișcă bătută și felii de piersici.

PLĂCINTĂ CU PIERSICI

Ingrediente pentru 4 porții:

  • Pentru aluat: 250 g făină; 125 g unt; 50 g zahăr pudră; un gălbenuș; 30 ml apă rece; un praf sare
  • Pentru umplutură: 2 linguri miere; 3 piersici
  • Pentru servit: fructe de pădure, zahăr pudră

Mod de preparare:

  1. Făina și untul se amestecă cu degetele până se obține un aluat nisipos.
  2. După ce untul a fost absorbit total de făină, se adaugă zahărul, apoi gălbenușul, apa și sarea. Se amestecă și se lasă 30 de minute la frigider.
  3. Se întinde aluatul, se transferă foaia în tava de copt unsă cu puțină grăsime și se unge cu miere, lăsând o margine de 5-8 cm. Se așază felii de piersică, se întorc marginile libere și se coace 20 de minute. Se servește cu fructe de pădure și zahăr pudră.

ÎNGHEȚATĂ CU PIERSICI

Ingrediente necesare: 

  • un kg piersici foarte coapte
  • 300 g zahăr pudră
  • o lămâie
  • 3 albușuri
  • 50 ml lichior
  • câteva picături colorant alimentar galben

Mod de preparare:

  1. Se curăță piersicile de coajă și sâmburi. Se mărunțesc transformându-le în piure fin.
  2. Se adaugă zahărul, sucul de lămâie, lichiorul, colorantul alimentar și albușurile bătute spumă.
  3. Se amestecă bine și se lasă la congelator de pe o zi pe alta, amestecând în primele trei ore, din oră în oră, cu o furculiță în compoziție, pentru a sparge cristalele de gheață.

Sursa: Revista „Libertatea pentru femei”

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *