Delicii cu piersici. Îți încântă papilele gustative
TARTE CU PIERSICI ȘI FRIȘCĂ
Ingrediente pentru 4 porții:
- Pentru aluat: 250 g făină; 125 g unt; 70 g zahăr; un gălbenuș; 50 ml apă sau lapte; un praf sare
- Pentru umplutură: 250 ml frișcă lichidă; 200 g gem de piersici; 3-4 piersici
Mod de preparare:
- Se freacă gălbenușul cu zahăr până ce devine alb. Se adaugă laptele sau apa, apoi făina și praful de sare, untul tăiat cubulețe și se mixează.
- Se toarnă aluatul în formele de tarte și se coace 10 minute. După răcire, se umplu cu gem de piersici, frișcă bătută și felii de piersici.
PLĂCINTĂ CU PIERSICI
Ingrediente pentru 4 porții:
- Pentru aluat: 250 g făină; 125 g unt; 50 g zahăr pudră; un gălbenuș; 30 ml apă rece; un praf sare
- Pentru umplutură: 2 linguri miere; 3 piersici
- Pentru servit: fructe de pădure, zahăr pudră
Mod de preparare:
- Făina și untul se amestecă cu degetele până se obține un aluat nisipos.
- După ce untul a fost absorbit total de făină, se adaugă zahărul, apoi gălbenușul, apa și sarea. Se amestecă și se lasă 30 de minute la frigider.
- Se întinde aluatul, se transferă foaia în tava de copt unsă cu puțină grăsime și se unge cu miere, lăsând o margine de 5-8 cm. Se așază felii de piersică, se întorc marginile libere și se coace 20 de minute. Se servește cu fructe de pădure și zahăr pudră.
ÎNGHEȚATĂ CU PIERSICI
Ingrediente necesare:
- un kg piersici foarte coapte
- 300 g zahăr pudră
- o lămâie
- 3 albușuri
- 50 ml lichior
- câteva picături colorant alimentar galben
Mod de preparare:
- Se curăță piersicile de coajă și sâmburi. Se mărunțesc transformându-le în piure fin.
- Se adaugă zahărul, sucul de lămâie, lichiorul, colorantul alimentar și albușurile bătute spumă.
- Se amestecă bine și se lasă la congelator de pe o zi pe alta, amestecând în primele trei ore, din oră în oră, cu o furculiță în compoziție, pentru a sparge cristalele de gheață.
Sursa: Revista „Libertatea pentru femei”