Un desert minunat – guguluf aromat
Printre vedetele gustoase de sezon, dovleacul își face loc prin gustul sau unic și prin textura care îl face potrivit în supe, piureuri și deserturi. Dovleacul conține o mulțime de vitamine, dar și alți nutrienți precum potasiul, seleniul, calciul sau fierul. De asemenea, este foarte bogat în fibre, ceea ce îl transformă într-un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus atunci când țineți dieta, păstrează pielea tânără și strălucitoare.
Ingrediente:
– 500 grame dovleac
– 220 grame unt
– 200 grame zahăr
– un praf de sare
– 2 pliculețe zahăr vanilat
– 5 ouă
– 400 grame făină
– 1 pliculeț praf de copt
– 100 grame stafide
Mod de preparare:
-Dovleacul se curăță de coajă și semințe și se taie bucăți mici. Se pune într-o oală, se adaugă o cantitate mică de apă, se acoperă cu capac și se dă la fiert. Când dovleacul este aproape moale, se ia capacul și se lasă să fiarbă până scade lichidul. Se face un piure și se lasă să se răcească.
-Untul se bate spumă cu zahărul și cu un praf de sare. Se adaugă zahărul vanilat și ouăle treptat, mixând continuu. Se încorporează treptat făina cernută cu praful de copt și piureul de dovleac. La final se pun stafidele.
-Se unge și se tapetează cu făină o formă de guguluf, se toarnă compoziția și se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute. Se scoate din formă, se presară cu zahăr pudră și se taie felii. Se poate servi cu smântână.
Poftă bună!