E primăvară și trebuie să profiți de legume. Încearcă salata cu spanac
Spanacul conține acid folic, vitaminele B1, B2, B6, B9, PP, C, E, K, caroten, lipide, glucide, luteină, fier, având un rol hipotensiv, nutritiv, remineralizant, afrodisiac, hipoglicemiant, ușor laxativ. Este motivul pentru care trebuie să profiți de invazia spanacului în piețe și să prepari salata cu spanac pe care ți-o recomandăm.
Porții: 4
Timp de preparare: 25 minute
Dificultate: simplă
Ingrediente:
500 g spanac
2 fire de ceapă verde
1 morcov mic
1 căpățână de usturoi
200 ml iaurt (de capră)
200 ml ulei
Mod de preparare:
Spală bine spanacul și lasă-l la scurs. Curăță ceapa, iar morcovul dă-l pe răzătoarea mică.
Curăță usturoiul și pasează-l fin în piuliță, adaugă ulei puțin câte puțin, iar la sfârșit, adaugă iaurtul și amestecă bine.
Toacă cât mai mărunt spanacul și ceapa și freacă totul cu puțină sare. Pune morcovul și adaugă pasta de usturoi.
Se servește pe lipie sau cu foccacia.
Recomandare:
Poți îmbogăți rețeta cu somon afumat tăiat foarte mărunt.