Carmen Brumă dezvăluie secretele dietei sale
Carmen Brumă este cunoscută pentru silueta sa desăvârșită și pentru pasiunea cu care se antrenează aproape zilnic la sală și acasă. Ea a scos acum câțiva ani o carte în care a povestit cum a reușit să ajungă de la 86 de kg la 56, într-o perioadă dificilă a vieții sale.
Carmen a urmat o dietă foarte echilibrată, a făcut sport și a slăbit treptat, fără să îi fie afectată pielea. Se poate spune că este una dintre cele mai bune și mai decente diete și poate fi ținută de oricine, având incluse toate grupele alimentare.
Iată un exemplu de meniu pe o săptămână
Luni:
Mic dejun: fulgi de ovăz, semințe de in, stafide, un iaurt degresat și o cafea cu o linguriță de miere
Prânz: carne de curcan cu salată de roșii și castraveți
Cina: supă de legume (fără carne) cu o felie de pâine integrală
Marți:
Mic dejun: două pere/mere, patru caise, o felie de pepene galben, o cafea cu miere
Prânz: paste integrale cu ulei de măsline, busuioc și roșii proaspete
Cina: piept de pui cu salată de varză albă sau verde ori salată de spanac
Miercuri:
Mic dejun: germeni de grâu, boabe de quinoa, semințe de in, stafide și un iaurt degresat
Pranz: somon la grătar cu broccoli
Cina: salată bulgărească
Dieta pentru joi:
Mic dejun: 400 g de cireșe/fructe de pădure/pepene galben, cafea cu miere
Prânz: mușchi de vită la grătar cu legume
Cina: supă de varză sau de lobodă cu două felii de pâine integrală
Dieta pentru vineri:
Mic dejun: iaurt degresat cu cereale integrale și cafea cu miere
Pranz: mușchi de porc la grătar cu salată verde
Cina: pește slab la cuptor cu fasole verde
Sâmbătă:
Mic dejun: o omletă fara ulei (2 albușuri și un gălbenuș), două felii de pâine integrală
Prânz: o salată de legume proaspete (mai puțin cartofi), o felie de pâine integrală
Cina: ton la grătar cu broccoli
Duminică:
Mic dejun și prânz: orice până în ora 15:00. Dar și un program de antrenament
Cina: o salată de pui
La toate acestea, care pot fi adaptate în funcție de propriul stil de viață, se adaugă câteva reguli de aur:
– fără prăjeli, mezeluri și produse de patiserie, conserve, faină albă, dulciuri rafinate și zahăr în general;
– cafea cu moderație;
– se bea doar apa plată, sucuri din fructe, ceaiuri din frunze;
– trei antrenamente diferite pe săptămână, cu o zi de pauză intre ele: alergare prin parc, sala, tae-bo sau dance-aerobic.
Sursa: mayra.ro